12 fantastiska bil fakta – du inte visste

Tripoto
29th May 2017

Greg Macke är en professionell bil köpare och konsument förespråkare. Han har arbetat i branschen att förbättra köpare. Hans internet tutorials erbjuda hjälp till bilen köpa allmänheten.

Obs: Få information Fyrhjuling Barn om i vår huvudsida.

Första någonsin bilradio

1930 infördes Galvin företaget en av de första kommersiella bilradioapparater, de Motorola modell 5T71, som säljs för mellan $110 och 130 USD och kunde installeras i mest populära bilar. Grundarna Paul Galvin och Joe Galvin kom upp med namnet 'Motorola' när hans företag började tillverka bilradioapparater. Motorola prefixet ”motor-” valdes eftersom bolagets initiala fokus var bilelektronik.

Första elbilarna

Första elbilen byggdes 1891 av William Morrison. De alltmer populära elbilarna sjönk dock onåd när Henry Ford introducerade gasdrivna modell T 1908. Åren 1899 och 1900 var höjdpunkten på elbilar i Amerika, som de outsold alla andra typer av bilar. Ett exempel var 1902 Phaeton byggd av Woods motorfordon sällskap med Chicago, som hade en räckvidd på 18 mil, en toppfart på 14 mph och kostnaden $2,000. Senare i 1916 uppfunnit Woods också en hybridbil som hade både förbränningsmotor och en elmotor. Låter det bekant?

Bör du stänga din bil utanför på ett stoppljus eller inte?

En bil använder 1.6 uns av gas tomgång i en minut. Det tar ½ ounce till starta den genomsnittliga bil. Tomgång använder mer bränsle än att stänga av motorn och starta den. Som en tumregel bör du stänga av din motor om du kommer att tomgång i mer än 30 sekunder.

Där ordet ”Jeep” kommer från

Begreppet ”allmänna ändamål fordon” eller en G.P. användes som en beteckning för den populära fyra hjul fordon används under andra världskriget. En populär karaktär som infördes i Popeye tecknad serie i 1936 namngivna ”Eugene jeepen” var vad påverkas på sikt, och det enda ljud som Eugene gjorde var ”jeep”. Denna anslutning görs ny term pinnen och sköt den snabbt in i gemensam användning.

De flesta Roll Royce per Capita i världen

Hongkong är staden med de mest Rolls Royce per kapital. Hongkong har historiskt varit den stad som har haft det maximala antalet lyxiga bilar per invånare i världen. I själva verket anses stadsstaten av Hong Kong vara den största metropolen för lyxvaror och statussymboler i världen.

Första ratt

År 1898 Panhard et Levassor bilar kom som standard utrustad med rattar. Idén fångats på och liknande system utlöste över hela världen. Av 1899 anlände ratten i USA, där Packard införde ratten på en av sina modeller. Modell T anlände var, ratten en viktig del av bilen.

Första fortkörningsböter

Bland först var en fortkörningsböter ut i Dayton Ohio till Harry Myers under körning på West Third Street. Hans överträdelse skulle tolv miles per timme. Året var 1904.

Första elektriska blinkers

Buick var den första amerikanska biltillverkaren att erbjuda fabriksinstallerade blinkande blinkers i 1939. Det ansågs en nymodig säkerhet huvudnummer alarmerat ”Flash-sätt riktad Signal” drivs från en brytare på den nya ”Handi-shift” kolumn-monterade växelreglage. I 1940 förbättrade Buick riktad indikatorerna genom att utvidga signalerna för främre lampor och lägga till en egen canceling mekanism. Samma år directional signaler blev standard på Buick, Cadillac, LaSalle och Hudson Country Club fordonen och tillval på Chevrolet, Oldsmobile och Pontiac

Nyckeln i bil horn

Upp tills mitten av 1960-talet de flesta bil horn på amerikanska bilar var inställd på musikaliska noter av E platt eller C. Sedan dess har har många tillverkare flyttat på skalan till anteckningar Fiss och en vass. Men de flesta amerikanska bil horn pip i nyckeln i F.

Första trafikljus

Det första trafikljuset installerades på 10: e December 1868 att styra trafiken framför brittiska Parlamentshuset i London. Designen kombinerat tre semafor armar med röda och gröna gaslampor för natten, på en pelare, drivs manuellt av polismannen. Gas Lyktan förvandlades med en spak vid sin bas så att lämpliga ljuset inför trafik. Även om det sägs vara framgångsrikt på att styra trafik, var dess operativa livslängd kort. Det exploderade den 2 januari 1869, till följd av en läcka i en av raderna gas under trottoaren. Med tvivel om dess säkerhet övergavs konceptet tills elektriska signaler blev tillgängliga.

Den första elektriska trafikljusen utvecklades 1912 av Lester Wire, en amerikansk polis i Salt Lake City, Utah, som också används röd-gröna lampor., amerikansk trafiksignal företaget installerat en trafiksignal system på hörnet av East 105th Street och Euclid Avenue i Cleveland, Ohio. Det hade två färger, rött och grönt, och en Summer, att ge en varning för färgförändringar.

Be the first one to comment