Däck vård & underhållsguide

Tripoto

Det enklaste sättet för att garantera tillfredsställande körsträcka och prestanda från din Goodyear däck är att ge dem en enkel, månatlig inspektion för korrekt inflationen, även slitbaneslitage och skador.

Upprätthålla korrekt Inflaton trycket i däcken

Rätt lufttryck är nödvändigt för optimal däck prestanda, säkerhet och bränsleekonomi. För att bibehålla korrekt lufttryck, ofta (minst månatliga) kontrollera däck (när de är cool) med ett korrekt däck tryck gauge.1 det är exempelvis svårt att avgöra bara genom att titta på radialdäck oavsett om de är under uppblåsta. Dessutom vid drift av ett fordon utrustat med radialdäck, är det svårt att märka när ett däck har gått platta, eller nästan platt, eftersom ”känslan” av fordonet inte ändras väsentligt.

atvvision

1Evidence av luft förlust eller upprepade under inflationen alltid kräver expert inspektion att fastställa källan till läckage och däck borttagning för att avgöra reparationsmöjlighet.

För att undvika skada, aldrig försöka reinflate ett däck som har körts på medan allvarligt underinflated. Progressiv luft förlust kan resultera från punkteringar, nedskärningar, bromsa, påverkan eller partiell pärla unseating. Nĺgra montering för luft förlust är ofullständig pärla sittplatser, pärla Riva orsakas av en verktygsmaskin på grund av otillräcklig smörjning eller felaktig justering och läckande ventil core eller gummi ventil-komponenter. Dessa komponenter bör ersättas när problem identifieras och när däcken byts ut.

Upprätthålla trycket på den rekommenderade nivån

Denna nivå rekommenderas av fordonstillverkaren och visas på fordonet plakatet eller i bilens instruktionsbok.

Att upprätthålla korrekt lufttryck är den enskilt viktigaste du kan göra för att främja däck hållbarhet och förlänga trampa liv.

Underinflation är den ledande orsaken till däck misslyckande och kan resultera i svår sprickbildning, komponent separation eller ”blowout”. Det minskar däck lastkapacitet, tillåter alltför stora sidovägg böjning, och ökar rullmotståndet, vilket resulterar i värme och mekaniska skador. Över inflationen ökar stelhet, som kan försämras ride och generera oönskade vibrationer. Över inflationen ökar också risken för påverkan skador.

Inte snurra dina däck överdrivet

Undvik överdriven däcket snurrar när ditt fordon har fastnat i snö, is, lera eller sand. De centrifugalkrafter som genereras av en gratis-spinning däck/hjul församling kan orsaka plötslig däck explosion, vilket resulterar i fordonsskador och/eller allvarlig personskada för dig eller en åskådare. Aldrig överstiga 35 mph/55 km/h, som anges på din hastighetsmätare. Använd en mild bakåt och framåt gungande rörelse för att befria ditt fordon för fortsatt körning. Stå aldrig nära eller bakom ett däck spinning vid höga hastigheter, till exempel när du försöker driva ett fordon som har fastnat eller när en på-the-bil spin balans maskin används.

Kontrollera dina däck för bära

Ta alltid bort däck från tjänsten när de når 2/32 ”(.16 cm) kvarvarande mönsterdjup. Alla nya däck har slitbaneslitage indikatorer som visas som smidig banker i slitbanan spåren när de bär till nivå 2/32 ”(.16 cm). Många blöta vädret olyckor resultatet från sladd på skallig eller nästan skallig däck. Överdrivet slitna däck är också mer mottagliga för penetration.

Be the first one to comment