Middag med Designer Alexa Hampton

Tripoto

Meny och recept börja här.

Oavsett om tillfället är personliga eller yrkesmässiga, en sak är säker när design maestro Alexa Hampton underhåller. Skratt är i butiken. Och det är bara hennes ljud design. Hon presenterar ett lika tilltalande visuella uttryck för.

”Kinesiska Lantern” linnetyg från Lee Jofa och ”Abigail” stolar med draperad ryggar från Hickory stol upprätta paletten för middagens design. Kvicksilver glas orkaner från The Mine och ett formellt arrangemang av blommor i röda och rosa från Ariston blommor mars i mitten av tabellen.

Markiser Stockholm

Kreativa publiken

För att fira den nyligen lanserade design emporium The Mine, där Alexa serverar som creative director, samlade hon en grupp industri vänner för middag i sin lägenhet i New York. I en anda av hennes gästers estetiska attityder, var händelsen skiktad med mönster, färg och textur inspirerad av en blommig i rose chinoiserie, lila och grönt.

Alexa med designers, från vänster: Eddie Ross (även The Mine stil direktör), Thom Filicia, Nick Olsen, Ashley Whittaker och New York School av Interior Design ordförande David Sprouls.

Vacker bordsskiva

En oväntad hopkoppling av texturerat kål plattor och en enkel elfenben och guld-platta är förankrad genom en druva-färgade, gratinerad bordstablett som är snygg ändå praktiskt med dess avtorkningsbara yta. En lavendel servett med druva broderi vänder färg proportioner.

Laminerade linne bordstabletter med arabesque kant ta en omvänd tvåfärgad twist samordna servetter från La Gallina Matta.

Gnistrande glas

Antiksilver, inklusive bestick, salt- och pepparkar och graverade pokaler, tillför något anrik från alexas personliga samling. Tabellens mittpunkten är en mélange av kuriosa: skyhöga citronträd, kvicksilver glas orkaner, röda och rosa blommor och spiral horn. ”Skyhöga växter skapar en baldakin och erbjuder ett roligt sätt att brottas med ett rum utan en ljuskrona”, säger Alexa.

Ametist och klart glas från The Mine bländar med graverad silver bägare.

Smakfulla menyn innehåller en Asiago osten soufflé, Burgundy-bräserad revbenen och en elegant-men-lätt pear tart.

Bordallo Pinheiro ”kål” plattor görs formellt med guld-kantad ”evigt” mönster från Lenox.

Sofistikerade Sideboard

Sideboard har ett överflöd av rosa och purpur i blomsterarrangemang och på glas ametist ljusstakar och orkaner från The Mine.

Be the first one to comment