South Bellmore Veterinary Group - Vacciner

Tripoto

Uddanne jer selv og kender dine muligheder!

Der har været en eksplosion af vaccination i den veterinære samfund. Der er flere bekymringer, som det rejser.

Er Vaccines effektiv?

Core hund vacciner indeholder typisk parvovirus, hundesyge, adenovirus, og parainfluenza i en kombination 4 i 1. Ofte gange én eller mange stammer af leptospirose er også i den centrale vaccine.

Parainfluenza: Designet til at beskytte en af mange respiratorisk patogener, der bidrager til kennel hoste. Hvis denne vaccination var beskyttende så hvorfor din dyrlæge eller boarding anlæg kræver en anden vaccine til at forebygge kennel hoste? Vaccinen er ineffektiv på at forebygge sygdom. Sygdom hvis erhvervet er typisk milde og ofte selvbegrænsende.

Hundesyge, Adenovirus og parvovirus: disse er ødelæggende sygdomme og vaccination giver fremragende immunitet. Disse vaccinationer er blevet life-savers. Det betyder dog ikke at de skal være boostered hvert år, eller endda hvert tredje år. Mange dyrlæger mener, at hvis de ikke sender påmindelser for vaccinationer (på trods af at vide, at de over vaccinerer) at folk ikke vil bringe deres hunde til årlig eftersyn. Vi vælger at tro på gruppen syd Aalborg veterinære at vores klienter er smartere derefter, og at de er ude på at yde den bedste og sikreste pleje til deres kæledyr

Hvalpe bør være boostered på 8, 12 og 16 uger. Dette er tiden, når vores patienter er mest modtagelige for sygdommen. Deres beskyttelse fra maternelle antistoffer aftagende og deres eget immunforsvar er ikke udviklet. De skal være re-boostered omkring et år fra den endelige pupy skudt for at styrke dyr voksen immunitet. Denne protokol giver lang sigt immunitet. Voksne dyr, der har modtaget denne vaccine protokollen er beskyttet efter vores mening for livet af dyret (hey Hvornår er sidste gang du gik til lægen for en vaccine, der booster og din levealder er 75 år!) Efterfølgende engagementer med disse virus resultere normalt i klinisk mild sygdom eller ingen sygdom overhovedet. Man kunne overveje reboostering mid - liv på omkring 5 år, hvis de er utilpas aldrig vaccinating igen. Farer i vores udtalelse opvejer risiciene i vaccinating oftere derefter dette. Se nedenfor "farerne ved vaccinen"

Leptospirose: Der er hundres af serovars for leptospirose og vaccination for én serovar nødvendigvis beskytter ikke mod de andre. Det er også kan overføres til mennesker fra deres kæledyr hvis smittet gennem inficeret urin. Leptospira organismer foretrækker varme, fugtige, alkaliske miljøer. De er mere tilbøjelige til at være fundet i stillestående eller langsomt bevæger sig vand. Lepotospirosis er en bakterier ikke en virus og bakteriel vaccinations yder ikke langsigtet immunitet. Hvis du beslutter dig for at din hund har en høj eksponering for denne bakterier, så du skal booster årligt. Nogle har foreslået, at den beskyttende immunitet mod leptospirose er endnu mindre end et år. Anekdotisk, er leptospirosis vaccine kendt for at forårsage de mest hyppige og voldsomme reaktioner og i betragtning af, at undtagen under ekstreme omstændigheder fordele efter vores mening ikke opvejer risiciene. Begrænse din hunds kontakt med gnaver befolkninger og begrænse din hunds eksponering for stillestående vand eller oversvømmede jorden for at minimere risikoen for smitte. Hvis der er kendte udbrud i dit område kan du igen overveje. Vi ikke bruge denne vaccination på vores egen kæledyr og sjældent anbefale det til vores patienter.

Lyme: kun overveje i stærkt endemiske områder. Fokus på kryds forebyggelse og fjernelse (flåter skal vedlægges i 12-24 timer før infektionen opstår). Indskrive jeres hund to gange om dagen for flåter under kryds seaseon. Lyme er en bacterin ligesom lepto så immunitet er flygtig (mindre derefter et år). Der har været rapporter om Lyme nefritis, eller nyresvigt induceret fra vaccination. Disse rapporter har efterfølgende været stort set rabat. Vi vaccinere aldrig for Lyme i vores praksis medmindre klienten kræver det som følge af deres forhold.

Giardia: Brug ikke... virker ikke

Ringorm: ikke brug ikke virker

Bordatella: kort sigt immunitet og så mange organismer bidrage til kennel hoste effekten svært at kvantificere. Sygdom hvis indgået typisk mild. Kan bruge sparsomt hvis det kræves af en boarding kennel.

Rabies: En næsten 100% dødelig sygdom hvis indgået. Vaccinen er effektiv. Kontraktmæssige sygdom skal være bidt af en rabiat dyr. Transmissible til mennesker. Statslige love kræver, at vi til booster hvert tredje år selv om immunitet er helt sikkert langt længere derefter dette. Desværre, i de fleste tilfælde pet ejere er forpligtet til at følge statens lovgivning.

Coronavirus: ikke nødvendigt, ikke anbefalet

Be the first one to comment