Webbsida Psykologi

Tripoto
12th Sep 2017
Photo of Webbsida Psykologi 1/1 by Vide Åkesson

Webbplatser har inte självklart någon form av kognitiv funktion. Precis som en bok, en tidning eller något annat publicerat arbete, uttrycker de författarnas synpunkter och åsikter och fungerar som ett fönster i sinnet hos dem som skapar, hanterar och underhåller dem.

Till exempel kan en ägare till en e-handelswebbplats som har skapats med det främsta målet att sälja produkter online, använda ett antal psykologiska tekniker för att uppnå den önskade försäljningen. Kanske är den mest kända exponenten av detta Amazon. Psykologin som är involverad i en webbplats som Amazon är komplex och flerskiktad. I huvudsak handlar det om att hitta så mycket som möjligt om besökaren eller kunden och sedan utnyttja den informationen för att marknadsföra produkter som passar deras valprofil.

En del av denna ekvation är givetvis den psykologiska blandningen av webbplatsbesökaren som får dem att tänka, känna och i slutändan uppträda på sitt eget unika sätt. Denna process är självklart komplex och innebär visserligen samspelet mellan ett antal kognitiva processer. Att få insikt om dessa är ett viktigt steg för att göra besökare till kunder.

Tillit är ett koncept som är psykolog i göteborg dominerande i förhållande till omvända besök i inköp. Detta gäller särskilt för e-handelswebbplatser som kräver tillhandahållande av privat information och personuppgifter. Bara hur en webbplats uppträder förtroende för sina besökare är en klassisk visning av psykologi på jobbet.

Försäkran om att webbplatsen är "säker" att besöka och göra inköp tar tid och viss säkerhetskopiering. När det gäller produkter måste potentiella kunder lita på att deras inköp är äkta och av god kvalitet. Produktrecensioner är ett sätt att inställa förtroende genom att publicera andra människor som köper erfarenheter och betygsprodukter enligt nivån. Godkvalitativa produkter ger en känsla av förtroende och slutligen försäljningstillväxt.

Låt oss flytta oss från e-handelswebbplatser nu och ta en titt på en typ av webbplats som använder en helt annan typ av psykologi, online-datingsidan. Vi kan alla acceptera att det är en grundläggande del av den mänskliga känslomässiga sminken att önska företag, kompanjonskap och för att undvika ensamhet.

Men det är lika grundläggande att vill undvika risk och anonymitet som är integrerade för datingwebbplatser. Så för online-dateren finns en blandning av känslor som sträcker sig från lust att rädsla och ånger för att uppnå sitt mål. Vissa tar den risken och inte andra, beroende på deras nivå av riskavvikelse.

En annan typ av webbplats som dyker djupt in i psyken är "Get Rich Quick" -scenariot.

Det finns ingen hemlighet att målet är att vädja till vår grundläggande önskan om materiell rikedom och alla känslor som vi tror kommer att leda oss. För att tvinga människors hand och göra ett snabbt beslut uppmuntrar denna typ av webbplats oss att acceptera en begränsad tid, snart att bli återkallad, köra den i vila, affärsförslag och ofta ... vi gör.

Webbplatsinnehavare behöver mästare i många "branscher" som skär ett antal discipliner. Oavsett vilka specifika färdigheter de har, förmågan att förstå människor och vad som gör dem att uppträda i det sätt de gör är en grundläggande underström för att bygga webbplatstrafik och slutligen försäljning.

Be the first one to comment